20 C
București
sâmbătă, 24 septembrie 2022 - 19:19
No menu items!

Finlanda: Numărul cetăţenilor ruşi care au intrat în ţară joi s-a dublat faţă de săptămâna precedentă. Cozile se întind pe 30 de km

spot_img

Traficul în Finlanda de-a lungul graniţei sale sud-estice cu Rusia continuă să fie aglomerat, a transmis, vineri, Poliţia de frontieră pentru Reuters, adăugând că numărul cetăţenilor ruşi care au intrat s-a dublat joi faţă de săptămâna precedentă.

”În această dimineaţă (n.r. vineri), traficul rămâne intens… poate creşte puţin faţă de ieri”, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei de frontieră, vineri.

Cozile de maşini au fost mai lungi la punctul de trecere de la Vaalimaa, maşinile fiind aliniate pe aproximativ 500 de metri, cozile fiind mai lungi decât cele de joi, a mai spus purtătorul de cuvânt.

 „Nu vreau să merg la război. Nu vreau să mor în acest război fără sens”, a declarant un rus care stătea la coadă pentru a trece granița.

Tot mai mulți rușii fug în străinătate după apelul lui Putin de a mobiliza câteva sute de mii de rezerviști pentru a se alătura războiului din Ucraina.