1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:09
No menu items!

Finanțe: Nu introducem, sub nicio formă, noi taxe și impozite în locul accizei la carburanți

spot_img

Ministerul-Finantelor

Ministerul Finanțelor Publice a precizat luni că nu are în vedere, sub nicio formă, introducerea de noi taxe și impozite sau majorarea celor existente, pentru a compensa scăderea veniturilor din amânarea accizei de 7 eurocenți la carburanți.

”Cu privire la variantele vehiculate în ultimele zile în mass-media, potrivit cărora veniturile neîncasate rezultate în urma amânării introducerii accizei de 7 eurocenți la carburanți vor fi asigurate prin introducerea de taxe și impozite suplimentare, Ministerul Finanțelor Publice aduce următoarele clarificări: nu se are în vedere, sub nicio formă, introducerea de noi taxe și impozite sau majorarea celor existente”, se arată într-un comunicat de presă al MFP.

Potrivit Finanțelor, principala sursă de echilibrare a veniturilor, în urma amânării introducerii accizei la carburanți, o reprezintă îmbunătățirea colectării veniturilor, ”care se află pe trend crescător”. De asemenea, autoritățile preciează că impactul bugetar efectiv al amânării introducerii accizei la carburanți va putea fi cuantificat abia în luna iulie, în funcție de evoluția economiei românești și a încasărilor bugetare în primul semestru din 2014.

Reprezentanții FMI au transmis luni că Guvernul României va trebui să prezinte experților Fondului măsuri de compensare a amânării accizei suplimentare de 7 eurocenți la carburanți. Executivul a decis să introducă această acciză peste cele stipulate în calendarul de aliniere la media europeană, măsura fiind criticată de președintele Traian Băsescu.

Cosmina Croitoru