33.9 C
București
vineri, 19 august 2022 - 18:20
No menu items!

PREMIERĂ. Finală românească la TURNEUL CAMPIONILOR / VIDEO

spot_img

Un român va primi trofeul acordat câştigătorului Turneului Campionilor. După ce Florin Mergea şi Rohan Bopanna au obţinut biletele pentru finală, perechea Tecău/Rojer a câştigat, fără probleme, duelul cu fraţii Bryan şi s-a calificat în ultimul act, la Londra, relatează digisport.ro.

„Am învăţat ceva din acel meci, o să fim mult mai concentraţi. Important e să ne ţinem serviciul, să fim alerţi la fileu şi să jucăm cu primul serviciu. Cred că şansele pe retur vor veni. Amândoi au returnat bine în această săptămână”, declara Horia Tecău, în exclusivitate pentru Digi Sport, înainte de startul partidei.

Finala la dublu a Turneului Campionilor va fi duminică, de la ora 16.00, și va fi transmisă în direct pe Digi Sport.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer și-au asigurat un cec de 261.000 de dolari și 1.000 de puncte ATP, ei câștigând toate cele patru meciuri de la Londra în două seturi, potrivit Agerpres.

Tecău este la a patra participare la Turneul Campionilor, dar e pentru prima oară când trece de faza grupelor.

Horia Tecău a subliniat cât de important e faptul că va termina anul 2015 ca lider : „Sunt foarte fericit. Pentru mine, pentru familia mea, pentru oraşul meu, pentru România. Nu vedeam în urmă cu mai mulţi ani acest lucru posibil, dar am lucrat mult„.

Tecău şi Rojer vor termina pe primul loc în clasamentul anului 2015 indiferent de rezultatul finalei de la Turneul Campionilor şi au primit trofeul meritat imediat după victoria din semifinală.

42 de ani au trecut de când un român nu s-a mai aflat la finalul unui an pe prima poziţie în clasamentul ATP. Ilie Năstase încheia anul 1973 ca lider în proba de simplu. Ultimii 10 ani au fost dominaţi categoric de perechea Bob şi Mike Bryan. Cei doi au terminat anul în fotoliul de lider al clasamentului ATP în nouă din zece ocazii.

În ceea ce priveşte finala de duminică de la Turneul Campionilor, Horia Tecău se aşteaptă la un meci frumos şi crede că cine va şti să trateze cu mai mult calm momentele-cheie va avea câştig de cauză.