22 C
București
miercuri, 16 iunie 2021 - 13:40

Final în scandalul uciderii ursului Arthur. Prințul austriac și Prințul Sturdza cer reprezentantului Agent Green despăgubiri de un milion de euro

spot_img

Alteța Sa Prințul Dimitrie Sturdza a reacționat la acuzele venite din partea ONG-ului Agent Green aduse Prințului Emanuel de Liechtenstein referitoare la împușcarea ursului Arthur. Într-un interviu acordat zi de zi.ro, Prințul Dimitrie Sturdza a precizat că îl vor da în judecată pe reprezentantul Agent Green care a făcut public acuzațiile și îi vor cere despăgubiri de un milion de euro.

 

„Noi, eu împreună cu Prințul Emanuel de Liechtenstein, vom intenta un proces împotriva lui Gabriel Păun și îi vom cere un milion de euro despăgubiri, bani care se vor duce la familiile care au avut oameni morți din cauza atacurilor de urși. Mă solidarizez cu Prințul Emanuel, la fel cum toți vânătorii din România sunt solidari cu mine”, a mai spus Prințul Dimitrie Sturdza.

Prințul Dimitrie Sturza susține că în prezent numărul ursilor aproape s-a triplat în ultimii 30 de ani. 

„În vremea lui Nicolae Ceaușescu, în România erau undeva la 4.000 de urși, iar în prezent sunt undeva între 8.000 și 12.000 de urși. E adevărat, nu au fost numărați, lucru foarte greu de făcut, dar ce este sigur, este că sunt prea mulți urși. Aici, la reședința mea de pe Valea Gurghiului, am avut un câine care a fost omorât de un urs care se tot plimba pe aici. Sunt patru urși ceva mai sus de unde stau eu și nu te mai poți plimba prin pădure. (…) De fiecare dată când e ucis un urs se face mare tam-tam în ziare, la televizor, dar când este omorât un om de un urs, trece așa, ca o știre banală. Urșii, pentru cei de la Agent Green, sunt mai importanți decât viețile oamenilor. Noi, aici pe Valea Gurghiului, a trebuit să ne organizăm, pentru copiii care se duc la școală pe timp de iarnă când urșii nu mai hibernează și se plimbă după hrană. Trebuie să vină o mașină și să-i ia deoarece pot apărea urși pe drum care să-i atace. În Sinaia sunt patru urși care se plimbă de fiecare data plus alți opt împrejur care se duc noaptea și răstoarnă tomberoanele în căutare de hrană. Nu mai spun de acel urs care a dezgropat un mort pe care l-a mâncat”, a declarat, pentru Zi de Zi, Prințul Dimitrie Sturdza.

Prințul Sturza afirmă că în zona în care locuiește sunt patru urși mai mari decât cel ucis. Mai mult el susține că afirmațiile reprezentanților Agent Green legate de modul în care ursul a fost omorât de către Prințul Emanuel de Liechtenstein nu au fundament real.