22 C
București
joi, 8 iunie 2023 - 21:44
No menu items!

Filmul „The Revenant” a câştigat cinci premii BAFTA și este favorit la Oscaruri

spot_img

The Revenant” a fost marele câştigător al premiilor BAFTA, acordate de Academia Britanică de Film. Producţia a luat cinci trofee, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal. Premiile BAFTA sunt ultimele distincţii importante care se acordă înainte de Oscaruri.

“The Revenant” a luat în total cinci premii: cel mai bun film, cea mai bună imagine, cel mai bun sunet, cel mai bun actor principal şi cel mai bun regizor.

„Nu aş fi astăzi aici dacă nu ar fi o persoană. Nu am avut o viaţă privilegiată. Am crescut într-un cartier periculos din estul oraşului Los Angeles. Această femeie mă ducea cu maşina trei ore, în fiecare zi, la o şcoală diferită, ca să-mi ofere o altă oportunitate. Este ziua ei. Mamă, la mulţi ani! Te iubesc foarte mult!” a declarat Leonardo DiCaprio, câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor.

Pe podium a urcat şi Brie Larson, care a câştigat premierul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din “Room”. Asta în timp ce Kate Winslet a luat premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar pentru “Steve Jobs”. “Războiul Stelelor: Trezirea Forţei”, unul dintre cele mai populare filme de anul trecut, a obţinut premiul pentru cele mai bune efecte vizuale. Iar John Boyega, interpretul lui Finn, soldatul imperial care a schimbat tabăra şi unul dintre cele mai iubite personaje, a primit premiul publicului pentru cel mai bun tânăr actor.

„Nu mai înţeleg nimic din ce se întâmplă. Este o nebunie. Este o nebunie. Eram acasă cu pisica. Uitaţi-vă la mine acum. Dumnezeule!” a spus John Boyega, actor.

Premiile Oscar vor fi decernate peste două săptămâni, pe 28 februarie, în cadrul unei gale organizate la Hollywood. Printre favoriţii de anul acesta este Leonardo DiCaprio, care ar putea câştiga prima statuetă din carieră.