18.2 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 20:56

FILMUL ATENTATULUI de la Arad. Poliția și SRI cercetează cauzele exploziei

spot_img

IGPR, Poliția Arad și specialiști ai Serviciului Român de Informații investighează cauzele atentatului în care și-a pierdut viața afaceristul Ioan Crișan.

FILMUL ATENTATULUI:

Sâmbătă, 29.05.2021, în jurul orei 07.00, IPJ Arad a fost sesizat de la martorii care sunat la 112 că în parcarea Profi de pe Calea Aurel Vlaicu din municipiul Arad, a explodat un autoturism.

Autoturismul era marca Mercedes, cu numărul de înmatriculare AR-14-RXK.

În mașina arsă a fost găsit cadavrul lui Ioan Crișan, de 66 ani, din municipiul Arad.

Din primele verificări, a reieșit că afaceristul s-a oprit la un supermarket, de unde și-a cumpărat cafea și a revenit la autoturism.

Mașina nu a apucat să parcurgă decât aproximativ 7 metri de la plecarea de pe loc, apoi a luat foc și a explodat, sau invers (nu s-a stabilit încă).

Autoturismul era propulsat de un motor pe benzină.

În interiorul vehiculului a fost descoperit cadavrul carbonizat, dar nu dezintegrat al afaceristului. 

IGPR a trimis specialiștii în criminalistică avansată la fața locului, cu un elicopter al MAI. De asemenea, SRI a trimis o echipă complexă de cercetare la locul exploziei, iar poliția desfășoară verificări atât la domiciliul lui Crișan, cât și la sediul firmei acestuia.

În zona producerii evenimentului există camera de luat vederi, astfel că verificările poliției vor stabili ce s-a întâmplat cu autoturismul înainte de producerea exploziei.

Emanuel Stan