3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:15
No menu items!

Filmul “Majordomul” l-a impresionat pe preşedintele Barack Obama

spot_img

Filmul “Majordomul” l-a impresionat pe Preşedintele Barack Obama

Reprezentanţia lui Oprah Winfrey din filmul “Majordomul” a primit aprobarea prezidenţială în cadrul unei emisiuni radio la care a fost invitat Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama. Acesta şi-a exprimat părerea în ceea ce priveşte povestea reală a unui fost muncitor pe plantație (Eugene Allen) care s-a angajat ca majordom la Casa Albă, în 1957.

Preşedintele Obama a declarat: “Ştiţi am văzut<Majordomul>, şi am lăcrimat. Am lăcrimat cu gandul nu numai la majordomii careau lucrat aici, la Casa Albă, ci la o întreagă generaţie de oameni talentați și calificați, care din cauzalui Jim Crow, din cauza discriminării, doar până aici a putut ajunge. Și totuși, cu demnitate și tenacitate, s-a ridicat și a muncit în fiecare zi, și a făcut faţă multor mizerii deoarece ei au sperat la ceva mai bun pentru copiiilor”

Preşedintele a mai spus că părțile sale preferate din film au fost glumele lui Cuba Gooding Jr., pe care nu le-ar putea repeat in timpul emisiunii. Însă Oprah Winfrey și Forrest Whitaker au ieşit în evidență, de asemenea.

 “Jocul actoricesc a fost teribil, și mi-am dat seama că Whitaker este minunat. Și Oprah, draga de ea…categoric poate juca, este o actriță minunată.”

El a remarcat, de asemenea, că filmul a avut ca ţintă apropiaţii casei lui – și nu doar geografic. “Mă bucur că au făcut filmul acesta.Și vă voi spune că majordomii care sunt acum aici, la Casa Albă, când am ajuns prima dată, atunci când Michelle și fetele au ajuns prima dată, nu ar fi putut fi mai buni cu noi și mai calzi decât au fost și sunt “, a spus el. “Și o parte din această bunătate, bănuiesc, are legatură cu faptul că se uită la Malia și la Sasha și îşi spun, ei bine, aceste fete arată ca nepoatele mele, sau arată ca fiica mea”, referindu-se la culoarea pielii si la origini.

 “Și cred că pentru ei acest sentiment, că am ajuns atât de departe, a fost un sentiment puternic, și cu siguranță un moment puternic pentru noi”, a continuat el. “Noi îi iubim foarte mult. Au grijă de noi într-un mod minunat.”

R.M.