22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 14:11
No menu items!

Filialele din România ale companiei Daimler AG fuzionează

spot_img

mercedes

Producătorul german de automobile Daimler AG a anunțat miercuri fuziunea celor două entităţi de distribuţie locale – Mercedes-Benz România SRL şi EvoBus România SRL, cu scopul de a-și eficientiza activităţile de vânzare şi post-vânzare.

”După finalizarea procedurilor legale, activităţile EvoBus vor fi transferate către Mercedes-Benz România, acestea incluzând vânzarea de autobuze şi autocare noi şi second hand şi operaţiunile de retail. Toţi angajaţii actuali ai EvoBus România vor continua să îşi desfăşoare activitatea în cadrul Mercedes-Benz România. În consecinţă, EvoBus România va înceta să existe ca entitate juridică distinctă”, se arată într-un comunicat al companiei.

După fuziune, activităţile se vor desfăşura într-o structură combinată, sub aceeaşi conducere. Sediul EvoBus din Bucureşti, din strada Odăii, va fi menţinut, iar echipele de vânzări şi de service vor rămâne tot acolo.

Boris Billich, CEO al Mercedes-Benz România, a afirmat că fuziunea urmăreşte optimizarea structurii companiei, prin eficientizarea potenţialului şi gruparea resurselor. Acesta a anunțat că va continua și procesul de extindere a reţelei de service-uri autorizate din afara Bucureştiului, pentru autobuzele Mercedes-Benz şi Setra.

EvoBus România a fost fondată în 2006 în urma unei licitaţii importante organizate de RATB, pentru achiziţia de autobuze şi servicii post-vânzare.

Grupul Daimler este listat la bursele din Frankfurt şi Stuttgart, iar în 2013 a avut vânzări totale de 2,35 milioane de autovehicule, a avut 274,600 de angajați și a înregistrat venituri de 118 miliarde de euro şi un profit brut de 10,8 miliarde de euro.

Vlad Bârleanu