4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:49
No menu items!

Filantroapa Oprah Winfrey

spot_img

Filantroapa Oprah Winfrey

Realizatoare de televiziune americană, Oprah Gail Winfrey este cunoscută, în special, pentru serialul talk-show care îi poartă numele.

Revista Forbes a clasat-o, la un moment dat, pe primul loc în rândul celor mai bogate femei de culoare din lume, averea personală fiindu-i cotată la un miliard şi jumătate de dolari. Oprah a întreprins ample acțiuni filantropice, fiind considerată una dintre cele mai influente femei din lume.

Născută în Mississipi, Oprah a fost crescută de bunică în spirit religios, fiind supranumită „micul recitator de versete biblice”. La vârsta de nouăsprezece ani, Oprah și-a început cariera în mass-media, la un post de radio din Nashville şi a devenit co-prezentatoarea programului de știri a canalului WJZ-TV din Baltimore, apoi co-prezentatoarea show-lui „People are Talking”.

Mutată la Chicago, a prezentat show-ul matinal WLS-TV, aducând emisiunea pe primul loc în topul celor mai vizionate talk-show-uri locale, prelungindu-i viaţa şi redenumindu-l „Oprah Winfrey Show”. Difuzată la nivel național, emisiunea a devenit cel mai vizionat show din istoria televiziunii americane.

Oprah a atras o audiență de peste şaisprezece milioane de telespectatori, emisiunea sa primind câte un milion de dolari pentru fiecare jumătate de minut publicitar difuzat în timpul show-ului.

Oprah Winfrey a donat douăsprezece milioane de dolari muzeului „Smithsonian’s National Museum of African American History” din Washington, pentru a acoperi costurile de construcţie a clădirii.

Supranumită regina talk show-ului american, după ce a anunţat că renunţă la a găzdui celebra sa emisiune, Oprah Winfrey a declarat că rolul său în cadrul reţelei proprii de televiziune OWN este să stea în spatele camerelor de filmat, dar a trebuit să revină în faţa camerelor de filmat, deoarece audienţa scăzuse dramatic.

Oprah Winfrey continuă să se menţină în fruntea topului celor mai bine plătite celebrităţi din industria de divertisment, ocupând încă prima poziţie.

R.M.