20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:27

Fiica lui Bercea Mondial susţine că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu erau o datorie veche

spot_img

Izaura Anghel susține că Mircea Băsescu îi datora lui Sandu Anghel, mai cunoscut drept Bercea Mondial, 600.000 de euro

izaura_anghel

Izaura Anghel, fiica lui Sandu Anghel (Bercea Mondial), susţine că banii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu joi seară reprezintă o parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele preşedintelui Traian Băsescu i-a primit tatăl ei, pentru a-l ajuta să scape de închisoare.

Izaura Anghel a declarat, vineri, că familia ei i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial să scape de închisoare, iar după ce tatăl ei a fost condamnat, i-a cerut fratelui preşedintelui Traian Băsescu banii înapoi.

Ulterior, Mircea Băsescu a înapoiat familiei Anghel 315.000 de euro, urmând să mai restituie încă 285.000 de euro.

Când a fost tata arestat, i-a dat Florin 600.000 de euro lui Mircea Băsescu şi lui Marian Căpăţînă, ca să-l scape pe tata. Orice om încearcă în viaţă. Când l-am încercat, a mai cerut 400.000 de euro, că nu scapă Bercea fără un milion de euro. I-am zis că nu mai avem, şi aşa am vândut casele ca să luăm banii aştia (600.000 euro – n.r.). Când am aflat sentinţa de zece ani pentru tata, am mers la el şi ne-am cerut banii. I-a dat lui Florin 315.000 euro şi a mai rămas 285.000. Când am aflat sentinţa şi de la Suprem, am mers la el la Constanţa şi am cerut banii: <<Naşule, trebuie să dai banii că nu am cu ce să-l ţin pe tata, pe mama, pe frate-miu, că am doi fraţi arestaţi şi pe mama şi pe tata!>>. Mi-a zis: <<Du-te acasă fină, că te sun eu să vii să îţi dau banii>>. M-am dus la Administraţia Penitenciarelor să-l pună pe tata la muncă şi am primit telefon de la Mircea Băsescu să mă duc la Constanţa, să dea banii. M-am dus, am ajuns la el la poartă, ieri pe seară, am vorbit cu el, s-a urcat la mine în maşină, am mers cu bărbatu-miu şi frati-miu, am mers la el la port, ne-a luat sus, mi-a dat 10.000 de euro din 285.000. I-am zis că nu ţine banii ăştia pe tata, care mănâncă de la cantină şi tu mănânci din banii lui, dă-mi-i, nu mă lăsa, că sunt supărată. Du-te acasă liniştită, mi-a zis, că mai vii săptămâna viitoare şi îţi mai dau. Bine naşule, iar când am ieşit de la el de pe scări, m-a luat …corupţia! Când procurorul DNA a întrebat-o pe fiica mea ce cauţia la Constanţa, ea a zis: să iau banii lui tataie. Bărbatiu-miu a fost reţinut 24 de ore, că atunci când s-a dat banii ăştia, l-am luat şofer şi el nu a pus mâna pe bani, decât eu am pus mâna. A făcut toate astea Mircea Băsescu ca să nu mai îmi dea bani.

Izaura Anghel

fiica Sandu Anghel (Bercea Mondial)

De asemenea, sora lui Sandu Anghel, Oranţa Anghel, a spus că Mircea Băsescu trebuie să le dea banii înapoi.

Ne-a mâncat şi banii, ne-a băgat şi în puşcărie. Cum se poate să ne mănânce şi banii, să ne bage şi în puşcărie? Când s-au dat banii aştia lui Mircea Băsescu, fratele lui domnu’ preşedinte, ca să-l scape pe Bercea şi aştia nu au făcut nimic pentru el, când el a promis lui Bercea că-l scapă. Să ne dea banii înapoi, chiar dacă ne bagă în puşcărie, că să-i putem ţine“, a spus Oranţa Anghel, citată de MEDIAFAX.

R.D.