8 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 8:13
No menu items!

Fiica șefului CJ Prahova, Mircea Cosma, cercetată penal pentru evaziune și spălare de bani

spot_img

Cosma Andreea

Fiica preşedintelui Consiliului Județean (CJ) Prahova Mircea Cosma, Andreea Cosma, este urmărită penal într-un dosar de evaziune fiscală, în care prejudiciul este estimat la 35 de milioane de euro, transmite antena3.ro.

Potrivit procurorilor Parchetului Curții de Apel Ploiești – care instrumentează dosarul pe numele fiicei preşedintelui CJ Prahova – Andreea Cosma, care este notar public, ar fi autorizat mai multe operațiuni comerciale ilegale.

Andreea Cosma a fost pusă sub acuzare în dosarul în care este anchetat fostul angajat SGG Marcel Păvăleanu.

Procurorii au început urmărirea penală atât faţă Andreea Cosma, cât şi faţă de biroul notarial deţinut de aceasta.

Dosarul vizează declarări de deconturi de TVA, ca urmare a unor operaţiuni comerciale derulate în perioada 2012-2013, cu contribuabili asimilaţi firmelor de tip fantomă.
În acest caz, se vorbeşte de sume de peste 300.000 lei care au fost ridicate, ulterior, în numerar fără nicio justificare legală. Ca notar, Andreea Cosma ar fi autorizat toate aceste operaţiuni comerciale.
Mircea Cosma: Nu ştiu nimic, nu cunosc nimic
În replică, președintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a susţinur că nu ştie nimic despre acest caz, nu cunoaşte problema.
“Eu nu ştiu nimic, fata mea este plecată în concediu în China şi vine pe data de 9. Mie nu mi-a spus nimic, nu cunosc nimic. Nu cunosc problema, când vine o întreb”, a spus Mircea Cosma, marţi, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

 

R.D.