14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 20:55

Fifor: Sunt devastat, nu ştiu cum să explic situaţia fiicei mele de 12 ani

spot_img

Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu, cere declanşarea unei ample anchete privind toate disparițiile de persoane din ultimii 30 de ani. Solicitarea, care se întinde pe 7 pagini, i-a înmânat-o personal ministrului interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor.

”Am vorbit cu domnul ministru, voi cere ministrului de Interne exact ceea ce am spus, un raport în maxim de 30 de zile, cu privire la toate cazurile de răpiri, de dispariții de persoane din România. O anchetă transparentă din care să facă parte și sindicatele din Poliție și reprezentanți ai societății civile astfel încât să nu poată fi mușamalizată această anchetă.Pe anchetele interne nu mai dau doi bani. E vorba de verificarea disparițiilor persoanelor din 1990, caz cu caz, persoană cu persoană”, a declarat Cumpănaşu

Mihai Fifor s-a declarat profund marcat şi a promis că se va implica, pe de o parte în elucidarea situaţiei de la Caracal, dar şi a solicitării lui Alexandru Cumpănaşu privind dispariţiile de minori.

„Sunt devastat de ce s-a întâmplat cu Alexandra și am vrut să-l asigur pe Alex de toată durerea noastră și de tot sprijinul nostru, pe care putem să-l dăm în momentul de față, preluând de la Alex ideile sale și sunt idei foarte pertinente. O parte din ele se regăsesc și în ceea ce ne-am propus să facem, adică măsuri profunde ce trebuie luate în cadrul MAI. I-am promis că vom ține legătura în permanență. (…) Sunt lucruri punctuale pe care le-am discutat. Vom merge pe firul persoanelor dispărute, dacă este nevoie, până în 1990, astfel încât să vedem ce s-a întâmplat de-a lungul timpului”.

Mihai Fifor a dezvăluit că, întrebat fiind de fiica sa de 12 ani despre felul în care s-au derulat discuţiile de la 112, nu a ştiut cum să îi explice sitiaţia.

“Sunt tată de fată, am o fetiță de 12 ani. Îi spuneam lui Alex că nu știu cum să-i explic, nu știu ce să-i spun despre această problemă văzută la televizor, dar, ca ministru de Interne, mi-am asumat cu toată forța acest mandat pentru a rezolva situația.”, a spus Mihai Fifor.