12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:29
No menu items!

„Fierbere” în MAI! Pompierii și jandarmii nu și-ar fi luat salariile întregi

spot_img

Jandarmii și pompierii sunt în “fierbere”, susțin sindicaliștii de la Europol. O parte din structurile ministerului de Interne nu și-ar fi încasat toate drepturile salariale și ar fi fost anunțați de șefii lor că există constrângeri financiare în bugetul ministerului.

Sindicaliștii de la Europol au scris că săptămâna trecută, conducerea ministerului a suspendat decontarea transportului pentru cei care fac naveta și a serviciilor turistice. Acum, alte măsuri ar fi fost luate din cauza constrângerilor financiare.

„Șefii pompierilor și jandarmilor i-au anunțat pe canale informale, că “datorită” constrângerilor financiare, MAI nu le-a alocat sumele necesare pentru plata tuturor drepturile legale. Noi am spune că “din cauza” ministrului Bode, zeci de mii de angajați ai MAI sunt in situația de a fi nevoiți să se împrumute pe o perioadă nedeterminată, cel mai probabil până la rectificarea din Iulie, pentru a putea să își plătească ratele la bănci, să își plătească naveta la locul de muncă, să nu mai efectueze concedii și bineînțeles să le rămână bani și pentru întreținere și hrană. Toate acestea din suma de aproximativ 3500 lei cât au salariul”, au scris sindicaliștii Europol.

Reprezentanții angajaților din MAI mai susțin că la sfârșitul acestei luni vor demara proteste și pentru cele două categorii de militari, întrucât jandarmii și pompierii, având statut de militari, nu au voie să se asocieze în sindicat, dar pot organiza proteste, în timpul liber.

M. Nedelcu