12.1 C
București
vineri, 14 mai 2021 - 4:57

Fetiţă de 8 ani, în şoc anafilactic la spital, după ce a fost muşcată de viperă

spot_img

Fetiţă de 8 ani, în şoc anafilactic la spital, după ce a fost muşcată de viperă
foto: debanat.ro

O fetiţă de 8 ani din Craiova a ajuns miercuri seara în şoc anafilactic la spital, după ce a fost muşcată de piciorul drept de o viperă.

Copila se afla împreună cu părinţii săi în tabăra ţigani nomazi din Argeş de la margina pădurii Botorani, în Bălceşti – Vâlcea.

“Fata era cu mai mulţi copii din şatră, se jucau într-o poieniţă când am auzit-o ţipând, spunea că a muşcat-o şarpele. Era o viperă, a omorât-o un băiat. Am tăiat cu cuţitul locul unde a fost muşcată ca să curgă sângele cu venin cu tot şi apoi am  legat-o cu nişte cârpe”, le-a spus tatăl fetei medicilor.

La puţin timp după ce a fost muşcată, fetei i-a scăzut tensiunea, iar piciorul a început să se umfle, motiv pentru care au cerut ajutorul unui elicopter SMURD, deoarece ambulanţa sosită la faţa locului nu avea ser antiviperin.

Chiar înainte de a fi urcată în elicopter feţita a intrat în şoc anafilactic.

Ea se află sub observaţia medicilor din Craiova.

Viperele s-au înmulţit în ultima vreme în sudul județului Vâlcea şi tocmai de aceea medicii roagă persoanele care umblă prin păduri să fie foarte atente.

Până la sosirea ambulanţei, ca măsură de prim ajutor, trebuie imobilizată zona corpului muşcată şi poziționată la un nivel cât mai jos față de inimă.

Acest lucru va încetini răspândirea veninului în fluxul sangvin.

A.V.