0.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 16:12
No menu items!

Festivalului de Film de la Beijing: România, reprezentată de filmul „Carmen”, în regia lui Doru Nițescu – FOTO/VIDEO

spot_img

Carmen - Rodica Lazar si Doru Nitescu

România este reprezentată la a patra ediție a Festivalului de Film de la Beijing, de filmul Carmen, prezent în Competiția Oficială a festivalului, fiind nominalizat la Premiul “Tientan”, potrivit unui comunicat oficial.

„Lungmetrajul regizat de Doru Niţescu prezintă drama puternică a unei mame, Mariana (interpretată de Rodica Lazăr), și a fiicei sale, Carmen (interpretată de Iulia Lupașcu). Doar un singur doctor, Sitaru (interpretat de Adrian Titieni), îi dă şanse de supravieţuire fetiței, şefa secţiei unde este internată considerând însă că orice intervenţie este inutilă. Mariana nu poate accepta că nu este nimic de făcut şi, aproape singură împotriva tuturor, alege să se lupte pentru fiica ei”, se arată în comunicat.

Carmen - Rodica Lazar si Doru Ana

Din distribuţia filmului mai fac parte Maia Morgenstern, în rolul șefei secției de neurochirurgie, Mimi Brănescu, care îl interpretează pe soțul Marianei, Doru Ana, interpretul rolului Nașul, sau Constantin Drăgănescu, în rolul tatălui lui Puiu.

Carmen - Maia Morgenstern si Adrian Titieni

Povestea filmului este scrisă de către scenaristul Tudor Voican împreună cu regizorul Doru Nițescu având la bază o idee de Cătălin Cocriș.

Carmen - Iulia Lupascu si Mimi Branescu

A patra ediție a Festivalului Internațional de Film de la Beijing a început miercuri, 16 aprilie, iar pe 23 aprilie, în timpul unei ceremonii de gală, dintre cele 15 filme intrate în competiție (atent selecționate din 837 înscrise), vor fi anunțate câștigătoarele.

Printre lungmetrajele aflate în competiție cu Carmen se numără filme precum The Grandmaster, regizat de Wong Kar-wai sau A Promise, filmul lui Patrice Leconte.

Proiecția de gală a filmului Carmen va avea loc pe 20 aprilie.

C.A.