14.1 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 12:02

Festivalul Italian vine în România. Vezi care sunt principalele atracții

spot_img

 Italian-flag

Agenția Italiană pentru Comerț Exterior (ICE) a anunțat organizarea în România a celei de-a șaptea ediții a Festivalului Italian, pentru perioada 13 mai – 23 iunie.

Momentul central este data de de 2 iunie, când se sărbătorește Ziua Națională a Republicii Italiene.

Festivalul este organizat în colaborare cu Ambasadei Italiei la București și Institutul Italian de Cultură.

Festivalul cuprinde o serie de evenimente dedicate promovării produselor Made in Italy: oferte speciale la produse alimentare, modă, mobilă, promoții în restaurantele italiene partenere, evenimente culturale sau seminarii pe teme economice.

 Programul principalelor evenimente:

  • 14 mai – 3 iunie 2015 “Gustul Italiei” – Campanie dedicată produselor alimentare italiene în toate magazinele Metro din România, oferte promoţionale, demonstraţii culinare.
  • 15 mai – 15 iunie 2015 – Săptămânile autorilor italieni – Promovarea autorilor italieni / cărţilor italiene în principalele librării, în colaborare cu edituri locale.
  • 21 mai 2015 – Teatrul Ţăndărică – Spectacolul de teatru “Pinocchio în visul lui Collodi”, regia Franco Palmieri. Lucrare de sfârşit de an şcolar 2014/2015 a Şcolii Italiene Aldo Moro.
  • 22-23 mai 2015 – Seminarul internaţional “Exprimarea impreciziei în limbile romanice”. Organizat de Centrul de lingvistica comparată şi cognitivism şi de Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti.
  • 28 mai 2015 – ”Italian Wine & Food Day” – Prezentare B2B, cu degustare de vinuri şi produse alimentare italiene la Bucureşti. Seminarul “Prezentarea Raportului de constatare a cazurilor de imitare de produse italiene în sectorul de retail alimentar din România – ediţia 2015”, organizat de Camera de Comerţ Italiană pentru România.
  • 29 mai – 4 iunie 2015 – Săptămâna dedicată bucătăriei italiene în principalele restaurante din Bucureşti, ce propun meniuri promoţionale sau reduceri clienţilor.
  • 29 mai – 4 iunie 2015 – ”Săptămâna modei italiene” – Promoții în magazine.
  • 3 iunie 2015 – Conferinţă dedicată agriculturii, eveniment organizat de Ambasada Italiei în colaborare cu ICE și Camera de Comerţ Italiană pentru Romania cu titlul: ”Strategiile pentru dezvoltarea agriculturii în România: Instrumente financiare şi oportunităţi de piaţă”.
  • 19 iunie -2015  Noaptea albă a Institutelor de Cultură. Concert, proiecţie film şi “Miezul nopţii cu bucătarul” (lecţie de gastronomie şi “spaghettata”).

Programul complet poate fi consultat aici.

ita