14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:59

Festivalul Internațional de Teatru. Nottara găzduiește spectacole în cadrul Festivalului Shakespeare

spot_img

Începe cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional de Teatru Fest(in) pe Bulevard. Ca o premieră, în acest an festivalul are un invitat special.

Nottara va găzdui șase spectacole selecționate în cadrul celei de-a XI-a ediții a Festivalului Shakespeare- cinci producții invitate din: Europa (Marea Britanie), Asia (Coreea de Sud), Africa (Africa de Sud), Australia și Statele Unite ale Americii și o producție a Teatrului Nottara.

În acest an, Fest(în) pe Bulevard se va desfășura în trei etape: 27 aprilie – 6 mai: Secțiunea ”Planeta Shakespeare”  (Invitați de onoare); în parteneriat cu Teatrul Național Marin Sorescu din Craiova și cu Fundația Shakespeare; 12 – 21 oct.: Fest(în) pe Bulevard,  ediţia a VI-a – secțiuni de tradiție; 21 – 22 noiembrie: Secțiunea MultiArt EXIT (secțiune organizată în colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor). Secțiunea este deschisă de spectacolul „Mult zgomot pentru nimic” (Teatrul Nottara), în regia Dianei Lupescu, pe 27 aprilie, ora 19.00, Sala Horia Lovinescu. „Mult zgomot pentru nimic” este una dintre primele comedii ale lui Shakespeare; în poveste, oamenii iubesc, urăsc fără motiv, trădează, urzesc intrigi, leagă prietenii, totul într-o notă tonică, plină de prospeţime şi de neprevăzut. Compania Flute Theatre din Stratford upon Avon, Marea Britanie, vine cu o abordare îndrăzneață, modernă și, în același timp, poetică a poveștii din „A douăsprezecea noapte”, în regia lui Kelly Hunter. Spectacolul este programat pe 28 aprilie, de la ora 19.00, la Sala George Constantin. Poate cea mai cunoscută poveste de dragoste din toate timpurile, „Romeo și Julieta”, ajunge din Coreea de Sud pe scena Teatrului Nottara, în regia lui Oh Tae Suk, producție a Mokwha Repertory Company din Seul, Coreea de Sud (29 aprilie, ora 19.00, Sala Horia Lovinescu). Spectacolul conține elemente de arte marțiale, dans, ritual și gest, iar actorii se adresează permanent publicului, niciodată unii celorlalți.

Singura companie de teatru independent din Africa de Sud, Abrahamse & Meyer Productions, va prezenta, pe 30 aprilie, de la ora 19.30, la Sala George Constantin, spectacolul „Macbeth”, în regia lui Fred Abrahamse, unul dintre cei mai cunoscuți regizori sud-africani. Din Sydney, Australia, Brett Brown îl va întruchipa pe „Henric al V-lea”, într-un one-man show semnat de Philip Parr, producție a companiei Parrabbola.

Un spectacol actual, căci această poveste shakespeariană despre ascensiunea la putere, violență, camaraderie, responsabilitate se reflectă în situația politică haotică și imprevizibilă din prezent. Henric al V-lea este programat pe 3 mai, de la ora 19.30, la Sala George Constantin. „Planeta Shakespeare” se încheie cu „Othello Remix” de GQ şi JQ, producţie Q Brothers şi Chicago Shakespeare Theater, pe 6 mai, ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu. O adaptare pe ritmuri de hip-hop, Othello Remix, descris, în The Telegraph, drept un triumf total, aduce povestea lui Othello și a Desdemonei într-un cadru urban, în care personajele se lasă atrase de mirajul etern al Visului American.

Biletele pot fi achiziţionate de pe nottara.rofestinpebulevard.ro şi la agenţia de bilete a Teatrului Nottara.

Olimpia Diaconiuc