5.5 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 10:15

Festivalul internațional de teatru de la Sibiu. Spectatorii vaccinați primesc brățări speciale

spot_img

Spectatorii care s-au vaccinat împotriva COVID-19 şi vor participa la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) vor primi brăţări speciale pentru a le înlesni accesul, a anunațat joi directorul general al Teatrului Naţional „Radu Stanca”, Constantin Chiriac.

Potrivit acestuia, artiştii şi cei care se ocupă de organizarea evenimentului sunt fie vaccinaţi deja, fie vor fi testaţi sistematic. „Vom face o formulă de brăţări pentru toţi cei care sunt vaccinaţi, în aşa fel încât, în cele trei spaţii vom putea să dăm din start aceste brăţări, pentru toţi cei care sunt vaccinaţi”, a declarat Constantin Chiriac.

La rândul său, directorul tehnic al Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, Florin Ţicu a anunţat că deja s-au achiziţionat aparate cu care se scanează codurile QR ale documentelor care dovedesc vaccinarea.

„Toată echipa festivalului, actori, tehnic, sunt vaccinaţi, iar persoanele care sunt în fază intermediară vor fi testate sistematic. (…) La fel, toate persoanele invitate, am pus condiţia, în festival, să fie vaccinate şi situaţiile în care sunt vaccinaţi şi nu sunt recunoscute, şi acolo avem măsuri pregătitoare. (…) Acesta este un aparat care este în contact direct cu sistemul naţional şi orice cetăţean care vine şi prezintă codul QR de pe telefon sau pe un suport de hârtie, poate fi testat cu aparatul acesta şi afişează exact starea (…) aceste dispozitive vor fi în cele trei puncte, dar şi în zonele outdoor unde va fi acces controlat pentru spectatori, în zonele în care se va permite accesul publicului la spectacole”, a explicat Florin Ţicu.

Cea de-a 28-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu va avea loc în perioada 20-29 august în format fizic şi online. Peste 2.000 de artişti şi tehnicieni din 38 de ţări sunt aşteptaţi să participe la festival.

R.D.