14 C
București
joi, 4 martie 2021 - 20:37

Festivalul de film independent “Anonimul”, din nou în Deltă

Festivalul Internațional de Film “Anonimul” revine în Deltă, de luni până duminica viitoare, și cuprinde selecția “Romanian Off”

festival film

La festival sunt selectate producții premiate în 2015, precum “Comoara” de Corneliu Porumboiu, dar vor fi rulate și filme înscrise în clasica sa competiție. Premiile vor fi acordate în urma votului publicului din Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Anul acesta, scurtmetrajele românești și cele străine concurează în secțiuni diferite, pentru prima dată.

În competiția de lungmetraj, se regăsesc titluri precum “Body” de Malgorzata Szumowska — artista care a primit, alături de Radu Jude, Ursul de Argint la Berlinala 2015 — și “Lumea e a mea” de Nicolae Constantin Tănase.

Festivalul va fi deschis luni cu proiecția filmului “Homarul” de Yorgos Lanthimos, iar în a doua zi de festival, Teodor Frolu, vicepreședintele Asociației “Ivan Patzaichin — Mila 23”, va susține prezentarea “Reconectat la natură”, urmată de o dezbatere.

În cadrul festivalului vor avea loc concerte, în campingul din Sfântu Gheorghe. Printre artiștii care vor cânta pentru publicul din Deltă se numără Plurabelle, Gojira, Jul Baldovin și Robin and the Backstabbers.

La secțiunea “Romanian Off”, ce prezintă producții autohtone, alături de “Comoara” și “Aferim!” vor mai fi prezentate “București Nonstop” și “Youtube Bazaar” — ambele de Dan Chișu—, “Vera” de Dorian Boguță, “Chuck Norris vs Communism” de Ilinca Călugăreanu și “De ce eu?” de Tudor Giurgiu.

Directoarea festivalului, Miruna Berescu, a declarat că o parte din filmele de la festival vor fi prezentate într-o retrospectivă, la București, la începutul lunii septembrie.