10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:17

Festivalul de film Anonimul își deschide porțile la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării

spot_img

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL IIFF deschide porțile celei de-a 18-a ediție, luni, 9 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, și reunește în program 44 de producții de lungmetraj sau filme de scurtmetraj pe care iubitorii de cinema le pot vedea până pe data de 15 august.

O premieră a celei de-a 18-a ediții a ANONIMUL IIFF o reprezintă cele 29 de filme  din programul festivalului care vor fi disponibile pe Eventbook.ro timp de 48 de ore de la data premierei din cadrul ANONIMUL IIFF.

Land, lungmetrajul de debut în regie al cunoscutei actrițe Robin Wright, care a fost prezentat în premieră internațională la Sundance Film Festival 2021, va deschide cea de-a 18-a ediție a ANONIMUL IIFF.

Filmul care va închide festivalul este Quo vadis, Aida?, o coproducție cu participare românească, regizată de Jasmila Zbanic și nominalizată la Oscar 2021 la categoria Cel mai bun film străin.

Prezentatorul celei de-a 18-a ediții a ANONIMUL IIFFeste actorul Dragoș Olaru.

Respect, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, având-o ca protagonistă pe Jennifer Hudson, va fi prezentat la ANONIMUL IIFF cu două zile înainte premierei internaționale, miercuri, 11 august, și va fi precedat de concertul “Luiza Zan sings Aretha Franklin”.

13 titluri au fost selectate în competiția de lungmetraj românesc, 10 în competiția de scurtmetraj internațional și cinci în competiția de lungmetraj, printre care și Neidentificat, cel de-al doilea film al Bogdan George Apetri.

În secțiunea Off, se regăsesc șapte lung-metraje românești, printre care, Întregalde, ultimul film al lui Radu Muntean, prezentat la Cannes.

Pentru prima dată, ANONIMUL IIFF pune la dispoziția celor care nu pot ajunge la festival, patru producții din competiția de lungmetraj și 25 de filme de scurtmetraj, care vor fi disponibile pe Eventbook.ro timp de 48 de ore de la data premierei din cadrul ANONIMUL IIFF.

Costul unui abonament pentru vizionarea online ce include toate proiecțiile este de 70 de lei, iar prețul unui bilet individual de 12 lei.

Accesul la toate proiecțiile din cadrul festivalului este gratuit. Pentru proiecțiile care au loc în cinematograful din Green Village, accesul este condiționat de deţinerea unui bilet cu valoare 0, care asigură rezervarea locului la proiecție și care poate fi achiziționat de pe platforma Eventbook.ro cu 24 de ore înainte de începerea proiecțiilor.

Pentru proiecțiile din cadrul campingului Green Dolphin Camping nu este nevoie de bilet cu valoare 0.

Biletele cu valoare 0 pot fi achiziționate online. 

Întrucât evenimentul atrage anual numeroși turiști în Delta Dunării, contribuind semnificativ la promovarea județului Tulcea la nivel național și internațional, Instituția Prefectului – Județul Tulcea, împreună cu Direcția de Sănătate Publică județeană, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și organizatorii festivalului vor asigura desfășurarea acestuia în condiții de siguranță pentru cetățeni.