19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 23:02
No menu items!

Fervex, retras de pe piață, în urma unor probleme găsite la unul dintre sortimente

spot_img
Fervex, retras de pe piață, în urma unor probleme găsite la unul dintre sortimente
foto: tuniscope.com

Producătorul medicamentului antigripal Fervex a retras temporar produsul de pe piaţă, după ce, în urma unor controale în Franţa şi Tunisia, s-a găsit în compoziția unuia dintre sortimente o floră microbiană atipică.

Produsul în cauză este Fervex cu aromă de zmeură, medicament care nu se regăsește în prezent pe piața românească.

”A apărut o alertă rapidă la nivel european declanşată de autorităţile din Franţa în urma controalelor făcute, confirmate de producător care în urma acestor analize a decis retragerea tuturor loturilor de Fervex adult, Fervex copii, din Uniunea Europeană”, a declarat Marius Savu, directorul Agenției Naționale a Medicamentului.

”Propunerea producătorului este de a retrage toate produsele. Pe piața noastră nu există acest produs cu gust de căpșuni sau de zmeură. Dar au propus ca toate produsele Fervex să fie retrase pentru a verifica să nu cumva să  fie și alte produse contaminate”, a spus Vasile Cepoi, consilier al primului-ministru pe probleme de sănătate.

Cu o zi în urmă, o decizie similară a fost luată în Tunisia, unde laboratorul producătorului Fervex a recomandat retragerea temporară a produselor de pe piaţă, ca o măsură de precauţie. Conform agenţiei de presă tunisiene TAP, loturile vizate sunt cele ale căror dată de expirare nu depăşeşte luna mai 2016.

Aceeaşi agenţie de presă notează că, în Franţa, Fervex a fost retras în urma unor controale de rutină efectuate în luna aprilie pe sortimentul cu aromă de zmeură, care a scos la iveală nereguli privind conţinutul de zaharoză.

A.V.