20 C
București
miercuri, 23 iunie 2021 - 3:18

Ferrari se va desprinde de grupul Fiat Chrysler și se va lista pe bursă

spot_img

 Listarea este programată să aibă loc pe două piețe bursiere

marchionne fiat

Grupul Fiat Chrysler a anunțat miercuri că va separa producătorul de autoturisme de lux Ferrari și că va lista un pachet de 10% din noua companie pe piața de capital, cu intenția de a obține finanțare pentru mega-proiectul de dezvoltare în valoare de 48 de miliarde de euro, potrivit Reuters.

Desprinderea se va produce anul viitor, potrivit hotărârii consiliului de administrație. Fiat Chrysler (FCA) este în prezent al șaptelea producător mondial ca volum de vânzări.

Restul de 90% din acțiuni va fi distribuit acționarilor FCA, printre care sunt și membrii familiei Agnelli, fondatorii Fiat.

Grupul, care s-a listat recent la New York, se așteaptă ca listarea Ferrari să se facă în SUA și pe o piață de capital europeană.

”Pe măsură ce mergem înainte cu planul de business pentru perioada 2014-2018 și lucrăm pentru creșterea valorii business-ului pentru acționari, este potrivit să alegem căi diferite pentru FCA și Ferrari”, a declarat Sergio Marchionne (foto), CEO al Fiat Chrysler.

În prezent, FCA deține 90% din businessul Ferrari, restul de 10% fiind în posesia lui Piero Ferrari, fiul fondatorului Enzo Ferrari.

Pe bursă vor fi listate 10% din acțiuni, din pachetul deținut de FCA. Restul de 80% va fi distribuit acționarilor FCA.

Valoarea acțiunilor FCA după acest anunț a crescut cu 5%.