11.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:55
No menu items!

VIDEO. Fermierii și transportatorii protestează nemulțumiți de RCA și noile taxe. Sute de autovehicule, la intrarea în Capitală

spot_img

Protestatarii vor să ajungă în Piața Victoriei pentru a-și spune nemulțumirile față de taxele prea mari de drum și scumpirea RCA.

Fermierii și transportatorii protestează, astăzi, în fața Guvernului, cu tractoare, camioane și dube. Printre motivele invocate se numără taxele prea mari de drum, carburanții foarte scumpi și scumpirea RCA.

De asemenea, în București vor ajunge fermieri și transportatori din mai multe zone ale țării, cei din Moldova plecând la drum încă de ieri.

Unul din protestatari a postat imagini cu coloana de autovehicule care se îndreaptă către București.

„Fermierii și transportatorii se adună. Deranjăm, știm că deranjăm, dar aceleași probleme le aveți și voi. Dacă vă pasă, mai ieșiți din casă. Dacă nu, atunci stați liniștiți că atunci când veți ieși nu veți mai avea pentru ce. Nordul țării s-a pornit spre București!

Noi murim și voi vă dați sporuri. Cu mașini mici, cu mașini mari, cu tractoare, ne adunăm!”, spune Dănuț Andruș pe TikTok.

Sute de autovehicule se află, chiar în aceste momente, la intrările în București.

Protestul a fost început ieri, la Bacău, de unde au pornit cel puțin 70 de tractoare și 122 de mașini și camioane, spre București.

„Protestul este distribuit pe rețelele sociale de un partid politic”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, susține că până în acest moment nu a primit nicio revendicare de la fermieri.

„Legat de protestul “spontan” al transportatorilor la care s-au alăturat și câțiva fermieri, până în acest moment, la ministerul Agriculturii nu am primit nicio revendicare, pentru că nicio asociație nu își asumă acest protest.

Din informațiile apărute în spațiul public, am văzut că problemele pe care le reclamă au legătură cu RCA și cu permisele de conducere.

Chiar dacă acestea nu țin de Ministerul Agriculturii, voi face tot ce pot pentru a-i sprijini să găsim împreună o rezolvare. Am stabilit deja o întâlnire cu toate asociațiile și federațiile, săptămâna viitoare, pentru a le prezenta programele pe care le avem pregătite pentru acest an. Vom putea vorbi, așa cum facem mereu, la aceste întâlniri, despre problemele pe care le întâmpină și sunt sigur că vom găsi, ca de fiecare dată, rezolvare.

Aceste întâlniri le aveam programate înainte să apară acest protest.

Îi asigur pe toți fermierii că subvențiile se acordă la timp!

Subvenția la motorină se va acorda în continuare la valoarea maximă posibilă. Avem un buget bun, în acest an, avem fonduri prevăzute pentru toate sectoarele și vom continua să sprijinim producția românească.

Este început de an electoral și acest protest spontan este masiv distribuit pe rețelele sociale de un partid politic.

Nimeni nu are dreptul să folosească fermierii, munca lor și agricultura românească pentru a încerca să câștige capital de imagine sau un procent în plus în sondaje.

Să nu uităm că aceste partide politice nu au avut nicio soluție pentru agricultura românească în ultimii 4 ani”, a transmis Florin Barbu.

                                                                                                      Adina Bucur Silav