30.4 C
București
marți, 3 august 2021 - 14:30

Fericirea îngrașă!

spot_img

foto: sandraleedennis.com

Persoanele care mănâncă pe fond emoţional consumă mai multe alimente bogate în calorii atunci când sunt fericite decât atunci când sunt triste, arată un studiu realizat recent de cercetătorii olandezi și citat de dailymail.co.uk.

La experimentul efectuat de psihologii de la Universitatea din Maastricht (Olanda) au participat 87 de studenţi cărora le-au fost prezentate secvenţe din filme şi din emisiuni TV în scopul de a le produce o stare de spirit pozitivă, neutră sau proastă.

Pentru a-i induce într-o stare de fericire, studenţii s-au uitat la “Mr. Bean” şi “Când Harry a cunoscut-o pe Sally/ When Harry met Sally”. De asemenea, pentru a avea o stare de spirit neutră, aceştia au fost nevoiţi să se uite la un documentar despre peşti, iar pentru o stare de spirit negativă, studenţi au urmărit secvenţa din filmul “Culoarul Morţii/ The Green Mile”, unde John, un prizonier nevinovat, este executat.

Imediat după vizualizarea videoclipurilor, studenţilor le-au fost oferite chipsuri şi ciocolată, iar cercetătorii au măsurat aportul de calorii pentru fiecare scenă.

Astfel, cercetătorii au concluzionat: “Aceste descoperiri ar putea ajuta la tratarea obezităţii. Ele subliniează importanţa emoţiilor pozitive asupra alimentaţiei, care sunt adesea trecute cu vederea”.

R.D.