-3.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 10:19
No menu items!

Feribotul naufragiat în Coreea de Sud nu era condus de căpitan, ci de un subaltern

spot_img

feribot naufragiat coreea de sud

Feribotul care a naufragiat miercuri în largul Coreei de Sud cu sute de persoane la bord era condus de un ofiţer subaltern şi nu de căpitan, în momentul accidentului, a anunţat vineri justiţia, potrivit AFP.

“Cel de-al treilea locotenent era la cârmă în momentul producerii accidentului”, a declarat procurorul general, Park Jae-Eok, în cadrul unei conferinţe de presă. “Căpitanul nu era la cârmă”, a adăugat el.

Căpitanul Lee Joon-Seok, criticat dur de rudele celor dispăruţi pentru că a părăsit nava în timp ce sute de pasageri erau blocaţi, se afla”în spate”, a adăugat procurorul, fără alte detalii.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute. Numeroşi pasageri susţin că au auzit un zgomot puternic

Experţii vorbesc, de asemenea, de posibilitatea ca încărcătura feribotului, care transporta 150 d e vehicule să se fi deplasat, dezechilibrând nava.

Căpitanul a afirmat că nu s-a lovit de o stâncă.

Înconjurat de echipe de televiziune în birourile pazei de coastă, el şi-a prezentat scuze joi. “Îmi pare într-adevăr rău pentru pasageri, pentru victime şi familii”, a declarat el.

Părinţii liceenilor acuză de incompetenţă Guvernul, echipele de salvare şi echipajul feribotului.

Până în prezent au fost găsite 25 de cadavre, conform bilanţului oferit în cursul nopţii de paza de coastă. Dintre cele 475 de persoane care se aflau la bord, dintre care peste 300 de liceeni, 179 au fost salvate, fiind dispărute 271 de persoane.

 C.A.