17.1 C
București
duminică, 16 mai 2021 - 11:47

Feribot sud-coreean naufragiat: Scafandrii încearcă să recupereze eventuali supravieţuitori. Aproape 300 de oameni, în continuare dispăruţi

spot_img

 feribot naufragiat coreea de sud

Echipele de salvare și-au dublat eforturile joi dimineață pentru a încerca să îi salveze pe eventualii supraviețuitori ai naufragiului unui feribot, în apropierea coastei meridionale a Coreii de Sud, cu aproape 300 de oameni în continuare dați dispăruți, însă curenții îi împiedică pe scafandri să intre în navă, relatează AFP.

Nouă cadavre au fost recuperate, dar 287 de persoane dintre cele 475 aflate la bordul feribotului sunt în continuare date dispărute, la 24 de ore după ce feribotul s-a scufundat în timp ce se îndrepta spre insula Jeju (sud) cu 325 de elevi de liceu la bord.

Dintre cele 475 de persoane aflate la bord (conform ultimelor date oferite de autorități), 179 au fost salvate, a anunțat dimineață paza de coastă.

Echipele de salvare au acționat toată noaptea la lumina proiectoarelor puternice, însă curenții extrem de puternici și vizibilitatea redusă sub apă i-au împiedicat pe scafandri să intre în epava scufundată.

„Nu au putut intra în cabine”, a menționat un purtător de cuvânt al pazei de coastă.

Salvatorii speră să mai găsească supraviețuitori în unele pungi de aer.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute, dar mărturii ale pasagerilor lasă să se înțeleagă că feribotul s-a lovit de fundul mării.

Persoanele salvate au mai afirmat că, după impact, echipajul le-a dat ordinul să nu își părăsească locurile.

„Am așteptat vreo 30-40 de minute”, a povestit unul dintre elevi. „Apoi (feribotul) s-a răsturnat, toată lumea a început să urle și să încerce cu disperare să iasă de acolo”, a mai spus el.

Căpitanul, care face parte dintre cei salvați, a fost interogat de paza de coastă.

Liceenii, care veneau de la o școală din Ansan (la sud de Seul), mergeau în excursie școlară la Jeju, unul dintre cele mai frecventate locuri turistice din Coreea de Sud și supranumit deseori „Hawaii sud-coreean”.

C.A.