17.7 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 11:37
No menu items!

Feribot cu 200 de persoane, scufundat în Bangladesh. Zeci de persoane au murit

spot_img

22 de morţi, dintre care 12 femei şi copii, în urma naufragiului feribotului MV Miraz

 naufragiu feribot bangladesh

Cel puţin 22 de persoane şi-au pierdut viaţa în naufragiul feribotului MV Miraz, cu 200 de pasageri la bord, pe fluviul Meghna, din Bangladesh, potrivit ultimului bilanţ oficial anunţat vineri şi care urmează să crească, informează AFP.

Responsabilii operaţiunilor de salvare au anunţat că nu au reuşit să redreseze feribotul MV Miraz, care transporta aproximativ 200 de pasageri şi se află pe malul fluviului Meghna.

„Numeroşi pasageri s-au refugiat pe punţile inferioare ale navei, pentru a se apăra de vântul puternic, însă au rămaşi blocaţi. Majoritatea corpurilor ar putea fi găsite în interiorul feribotului”, a declarat responsabilul pentru traficul fluvial, Shamsuddoha Khandaker.

„Bilanţul se ridică în prezent la 22 de morţi, dintre care 12 femei şi copii”, a completat acesta.

Circa 40 de persoane au reuşit să revină la mal înotând sau au fost salvate de pescarii aflaţi în zonă în momentul naufragiului.

Numărul exact al pasagerilor aflaţi la bord nu este cunoscut, în condiţiile în care feriboturile transportă de cele mai multe ori, persoane peste capacitatea oficială.

Shamsuddoha Khandaker a precizat că feribotul naufragiat putea transporta 500 de pasageri, însă anchetatorii estimează că în momentul accidentul, produs în districtul Munshiganj, la aproximativ 50 de kilometri de capitala Dacca, la bordul navei se aflau între 150 şi 200 de persoane.

Accidentele de acest tip sunt frecvente în Bangladesh, iar experţii denunţă lipsa măsurilor de securitate şi supraîncărcarea navelor.

C.A.