23.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023 - 13:07
No menu items!

Fenechiu vrea să privatizeze TAROM și CFR Călători

spot_img

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu are de gând să privatizeze CFR Călători și Tarom. El a declarat, vineri, într-un interviu pentru agenția Agerpres, că singura şansă pentru salvarea CFR Călători este privatizarea.

CFR Călători nu va putea fi o companie performantă până nu va veni un operator puternic care să aducă material rulant performant, mic consumator de combustibil care să poată concura real pe pieţe. Aşa consider că este bine. Aştept consultările cu ceilalţi colegi din Guvern, va trebui să mă consult şi cu primul ministru şi voi lua o decizie”, a precizat ministrul.

„În ceea ce priveşte TAROM, am discutat deja cu noul manager. Vreau să văd planul de management şi sper din toată inima să se reducă progresiv pierderile care sunt de 50 de milioane de euro pe anul trecut şi să aducem societatea să fie interesantă pentru piaţă. O văd privatizată într-un procent de până în 70 – 80%”

„Eu nu obişnuiesc să inventez roata, ci să cercetez ce au făcut alte ţări din jurul nostru, care au făcut performanţă în acest domenii şi vreau să vă spun pentru toţi cei care nu ştiu aproape toate companiile aeriene din Europa sunt private şi aproape toate ţările europene importante au companii de transport feroviar de marfă de stat”, a mai spus Fenechiu.

D.M.