10.1 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 3:53

Fenechiu: “Voi încerca să conving FMI să nu privatizăm CFR Marfă”

spot_img

Fenechiu: "Voi încerca să conving FMI să nu privatizăm CFR Marfă"

Ministrul transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat că va încerca să-i convingă pe reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI) să fie de acord ca CFR Marfă să nu mai fie privatizată.

“Când toate ţările îşi fac propriile companii de transport marfă, noi o vindem. Dar e un angajament pe care domnul Băsescu l-a luat în faţa FMI, şi angajamentele cu FMI trebuie respectate. Eu voi încerca să conving FMI să nu vindem CFR Marfă, dacă voi putea. Dacă nu, mă voi supune angajamentelor, bineînţeles”, a declarat Fenechiu.

Întrebat ce companii din subordinea instituţiei vor fi privatizate, ministrul nu a făcut nominalizări. “Există mai multe soluţii de eficientizare a companiilor, există managementul privat, există vânzarea unor pachete minoritare de acţiuni către acţionari strategici care să vegheze la transparenţa decizională a companiilor, există posibilitatea vânzării unor pachete majoritare sau privatizarea integrală”, a precizat ministrul transporturilor.

Acesta a adăugat că, în prezent, există discuţii şi propuneri de strategii pentru companii precum CFR Marfă, CFR Călători, Tarom şi pentru aeroporturi.

R.D.