15.2 C
București
vineri, 30 septembrie 2022 - 10:13
No menu items!

Fenechiu: Nu mai sunt optimist; doar Dumnezeu mă mai ajută

spot_img

Relu Fenechiu_SZ

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, s-a prezentat marți la ÎCCJ, unde se va judeca ultimul termen în dosarul „Transformatorul”. El a declarat că nu mai este optimist și i-a rugat pe jurnaliști să-i țină pumnii, deoarece „doar Dumnezeu mă mai ajută”.

„Nu mai sunt optimist, pentru că eram optimist dacă în acest dosar se admiteau probele. Eu cred că un om, pentru a fi condamnat, trebuie ca instanța să admită probele și în favoarea dar și în defavoarea lui, pentru a vedea dacă este vinovat sau nu. Eu nu am auzit până acum să se stabilească un prejudiciu fără să existe o expertiză (…) Avocații îmi spun că nu au de ce să mă apere, pentru simplu fapt că astăzi asupra mea nu există acuzări, ci doar speculații, iar pe speculații nu pot fi apărat”, a spus Fenechiu la intrarea în sediul instanței.

„Am o familie acasă la care aș dori să ajung. Să îmi țineți pumnii. Doar Dumnezeu mă mai ajută”, a adăugat Relu Fenechiu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) dezbat marți ultimul termen în dosarul „Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat anterior la cinci ani de închisoare.

Magistrații au amânat luni pentru a doua zi ultimul termen al procesului, după ce avocații au susținut că Fenechiu nu a putut să vină de la Iași la București din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Lucian Mera