9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:55

Fenechiu: CFR Marfă şi TAROM vor fi privatizate

spot_img

Fenechiu: CFR Marfă şi TAROM vor fi privatizate

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat marţi, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internațional (FMI) la Bucureşti, că CFR Marfă și TAROM vor fi privatizate. Termenul stabilit cu reprezentanţii FMI pentru finalizarea celor două privatizări este de şase luni începând cu luna februarie.

Relu Fenechiu a agreat cu delegaţia FMI ca un pachet de 20% din acţiunile TAROM să fie preluat de un investitor străin, iar CFR Marfă să fie privatizată într-un procent de 51% din acţiuni.

“Discuţiile au vizat atragerea de fonduri europene şi restructurarea companiilor cu pierderi, precum şi calendarul stabilit împreună. În ceea ce priveşte CFR Marfă, deşi eu nu mi-aş fi dorit, am ajuns la concluzia că va trebui să privatizăm 51% din acţiunile companiei deoarece situaţia economico-financiară din prezent poate fi redresată doar printr-o infuzie masivă de capital privat”, a precizat ministrul transporturilor.

Oficialul a menționat că discuţiile nu au prevăzut restructurări sau disponibilizări în cadrul acestor două companii.

Un alt punct important pe lista dezbaterilor cu delegația FMI a fost agrearea unui termen de 90 de zile pentru numirea de manageri privaţi la toate companiile din subordinea Ministerului Transporturilor aflate în memorandumul încheiat cu Fondul Monetar Internaţional.

C.I.