20.7 C
București
joi, 28 septembrie 2023 - 23:40
No menu items!

Fenechiu, certat de judecător: De ce ați cerut amânare, pentru că trenurile și avioanele au circulat

spot_img

Relu Fenechiu_SZ

Procurorul de şedinţă de la DNA a cerut, marți, la ultimul termen, majorarea pedepselor pentru toţi inculpaţii din dosarul „Transformatorul”.  Relu Fenechiu, fostul ministru al transporturilor şi ceilalţi acuzaţi din cauză au fost condamnaţi de un complet de trei judecători de la Înalta Curte, vara trecută, la pedepse cu executare între 5 şi 7 ani de închisoare.

Dezbaterile de azi au început după ce, luni, magistraţii au amânat şedinţa de judecată pe motiv că Fenechiu nu poate ajunge de la Iaşi la Bucureşti, din cauza ninsorilor. Preşedintele completului, Livia Stanciu, i-a făcut observaţie lui Fenechiu chiar la începutul dezbaterilor, spunându-i că şi trenurile, şi avioanele au circulat ieri: „Am solicitat situaţii de la companii de drumuri, companii aeriene, CFR, pentru perioadele 25, 26 şi 27 ianuarie. Toate cursele aeriene Cluj-Bucureşti şi Iaşi-Bucureşti au circulat, cu o întârziere de câteva minute. Toate trenurile erau funcţionale!”.

În continuare, Livia Stanciu i-a ţinut avocatului lui Fenechiu, Gheorghiţă Mateuţ, o lecţie teoretică de drept. Apărătorul fostului ministru încerca să arate că nu există formă continuată în cazul infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Avocaţii lui Fenechiu au mai făcut, marți, alte câteva solicitări completului de judecată, printer acestea şi unele privind eventuale excepţii de neconstituţionalitate, dar în final, toate cererile au fost respinse. De asemenea, i-a fost refuzată completarea declaraţiei fostului ministru, pe motiv că şi el, şi ceilalţi inculpaţi au avut timp să dea declaraţii şi să răspundă la întrebări în cursul proceselor din fond şi din recurs.

Marilena Nedelcu