4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:35
No menu items!

Fenechiu: “Aștept ca Mazăre să-și ceară scuze”

spot_img

Fenechiu: "Aștept ca Mazăre să-și ceară scuze"

Ministrul transporturilor Relu Fenechiu (PNL) aşteaptă scuze de la Radu Mazăre (PSD) pe tema trecerii Portului Constanţa la primăria din oraş, în contextul în care au avut o întâlnire în care i-a spus primarului Constanţei că portul ar trebui să rămână în coordonarea Transporturilor.

“Sincer, mă uit în ochii lui Radu Mazăre şi aş aştepta să-şi ceară scuze, dacă el mă respectă aşa cum îl respect şi eu, ca un om politic. Pentru că da, Radu Mazăre a venit să avem o discuţie bărbătească şi oficială despre Portul Constanţa. I-am spus că părerea mea este că Portul Constanţa, fiind de importanţă strategică, trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Transporturilor, şi asta este părerea mea. Este o părere, nu pot avea decizie. Decizia este importantă, după părerea mea poate să fie doar la Parlamentul României, printr-o lege”, a declarat Fenechiu, joi, la o întâlnire cu presa.

Ministrul Transporturilor a arătat că, de fiecare dată, a afirmat ceea ce crede, iar din acest motiv a fost câteodată direct sau “prin spate” apostrofat sau contrazis de lideri politici.

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că este posibil ca Portul Constanţa să treacă de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primăriei Constanţa, aşa cum de principiu se întâmplă şi cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar când şi cum se va face transferul rămâne de discutat.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat miercuri seara că ar fi riscant pentru angajamentele României cu NATO sau Exxon ca premierul să accepte ca municipalitatea constănţeană să devină acţionar majoritar la Portul Constanţa, el afirmând că primarul Radu Mazăre “stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia”.

R.D.