27.1 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022 - 13:07
No menu items!

Feminin versus masculin

spot_img

Feminin versus masculin

Chiar dacă se iubesc, el și ea au fost întotdeauna ca Tom și Jerry……..

Ea are simțul umorului mult mai dezvoltat decât el. Un grup de cercetători americani au pus un el și o ea să se uite la desene animate în timp ce creierul lor era scanat. Astfel, creierul unui bărbat este mai puțin activ decât cel al unei femei. Bărbații râdeau în timpul desenelor animate înaintea femeilor, așteptându-se ca acestea să fie amuzante, în timp ce femeile evaluau ce priveau înainte de a decide dacă se amuză sau nu.

El este mai rapid decât ea, dar începe să piardă teren.

Ea este mai complexă decât el, din punct de vedere genetic, deoarece ea primește de două ori mai multe instrucțiuni genetice. Deși ambii dețin cromozomi X și Y, bărbații nu primesc instrucțiuni genetice decât pentru cromozomul X.

Ea vorbește mult mai mult decât el, folosind de aproape patru ori mai multe cuvinte decât ei.

Ea este mai empatică decât el. Neurologii englezi au demonstrat-o scanându-le creierul în timp ce priveau alte femei stimulate cu șocuri electrice. Creierul subiecților feminini arată o activitate crescută în zona senzorială și cea a emoțiilor. Același experiment făcut la bărbati a arătat că activitatea cerebrală senzorială era aproape inexistentă.

Ea știe să asculte mult mai bine decât el, deoarece creierul unei femei percepe mai multe frecvențe decât cel al unui barbat. Astfel, el are nevoie de mai mult timp și de o mai mare concentrare pentru a analiza sunetele și întelesul acestora.

Ea șofează și poluează mai puțin decât el. Când nu știu exact drumul pe care trebuie să meargă, ea se oprește pentru a cere indicații, pe când el consumă numeroși litri de combustibil încercând să găsească singur drumul și să-și demonstreze bărbăția.

Ea își petrece mai mult timp din viață privindu-se în oglindă. Se pare că numărul dăților petrecute în fața oglinzii este aproximativ egal între sexe, dar timpul petrecut efectiv în fața oglinzii face diferența. O ea își pierde doi ani din viață uitându-se în oglindă, pe când un el doar șase luni.

El se desprinde cu greu de fusta mamei – majoritatea bărbaților tineri încă locuiesc cu părinții, în timp ce femeile preferă să fie independente.

El nu are probleme dacă se îngrașă, fiind chiar mai fericit, pe când ea se luptă mereu cu kilogramele. Cercetătorii americani au observat că bărbații supli sunt mai predispuși la sinucidere decât cei grăsuni.

C.N.