20.4 C
București
marți, 11 mai 2021 - 13:33

Femeie reţinută după ce a furat din casa în care lucra ceasuri de 300.000 de euro

politia

O femeie care lucra ca menajeră şi fiul ei au fost reţinuţi, după ce au furat din casa unei bucureştence zece ceasuri în valoare de peste 300.000 de euro, pe care, după ce le-au vândut, le-au înlocuit cu imitaţii cumpărate din Turcia.

“În cursul zilei de marţi, 15 octombrie a.c., poliţiştii bucureşteni din cadrul Secţiei 3 Poliţie au identificat şi prins o femeie în vârstă de 43 ani şi pe fiul acesteia, suspectaţi că ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o locuinţă în care femeia asigura menajul”, a precizat miercuri Poliţia Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, o femeie a sunat marţi la numărul 112 şi a anunţat că din casă i s-au furat mai multe bunuri de valoare.

Aceasta a reclamat anchetatorilor veniţi să facă cercetarea la locul faptei că este vorba despre zece ceasuri din aur, care făceau parte dintr-o colecţie, respectiv patru ceasuri Rolex, două Patek Philippe, două Cartier şi două Franck Muller, evaluate, în total, la aproximativ 300.000 de euro.

În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit că principalii suspecţi sunt menajera Elena Marin, în vârstă de 43 de ani şi fiul acesteia, de 23 de ani.

Cei doi ar fi furat ceasurile în perioada august-octombrie, în timp ce proprietara locuinţei era plecată din ţară.

Sursele citate au precizat că, înainte să umble la colecţia de ceasuri, cei doi au distrus, prin înţepare, unitatea de stocare a imaginilor, în condiţiile în care proprietara avea montate în casă 16 camere de luat vederi.

Aceştia au luat apoi cele zece ceasuri şi le-au vândut unui bărbat, pentru 2.000 de lei bucata. Cu banii obţinuţi, cei doi şi-au achitat datoriile la bănci şi la cămătari, după care au cumpărat şi un automobil. Ulterior au plecat în Turcia, de unde au cumpărat imitaţii ale celor zece ceasuri, pe care le-au pus în locul celor furate.

Cei doi au fost reţinuţi şi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă, prejudiciul nefiind recuperat.

Andrei Tudor