10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 6:19

Felix Bănilă îi răspunde preşedintelui Iohannis: Aş fi laş şi iresponsabil dacă aş demisiona

spot_img

Şeful DIICOT, Felix Bănilă, nu demisionează încă din funcţie în ciuda ultimatumului dat de preşedintele Klaus Iohannis. Felix Bănilă spune că ar fi laş şi iresponsabil dacă ar demisiona. Mai mult, acesta spune că îşi va întreba colegii şi abia ulterior va decide dacă pleacă sau ramane in functie. 

Ministrul Justiţiei ar putea declanşa procedura de revocare până atunci.

Mai jos, mesajul complet postat pe site-ul instituţiei: 

„Demisia este un act unilateral de voința, dar sunt împrejurări in care aceasta ar putea reprezenta expresia unui om laș și poate chiar lipsit de responsabilitate. Vă asigur că în cazul meu, nu se va întâmpla așa.

Fiind solicitată de Președintele în funcție al României, desigur că ea trebuie tratată cu maximă seriozitate, ceea ce voi și face, în mod neîntârziat. Așa că, voi culege opiniile colegilor mei, ale șefului ierarhic și al celor implicați în actul numirii procurorului șef al DIICOT, după care voi aduce la cunoștință publică rezultatul deciziei luate.

Instituțiile sunt formate din oameni, însă demisia șefului DIICOT, mai ales în astfel de împrejurări, poate avea consecințe deosebite, până la instabilitate, iar eu nu pot concepe că așa ceva ar fi de dorit, intr-o țară membră a UE și a NATO, aflată la frontiera acestora.

Activitatea DIICOT nu se rezumă numai la cazul Caracal și de aceea, vreau să vă asigur despre faptul că demisia șefului DIICOT, dacă aceasta se va produce, va fi rezultatul unui amplu proces cognitiv și nu doar expresia unei simple porniri instinctuale, golită de importanța funcției, de care, de altfel, sunt pe deplin conștient”, se arată în mesajul postat de DIICOT pe site-ul instituției.