6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 7:33

Felix Bănilă, audiat la CSM pentru funcția de șef al DIICOT

spot_img

Felix Bănilă, candidatul propus de ministrul justiției la conducerea DIICOT, este audiat, marți, de Secția pentru procurori a CSM.

Procurorul băcăuan Felix Bănilă a ajuns, marți dimineața, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, unde va fi audiat în cadrul Secției pentru procurori, care va trebui să-și dea avizul consultativ asupra propunerii făcute de ministrul Tudorel Toader pentru șefia Direcției de Investigarea a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

La intrarea în sediul CSM, Felix Bănilă a declarat că are „încredere în potenţialul meu şi în raţionamentul colegilor”. Întrebat ce îl recomandă pentru şefia DIICOT, acesta spus că „cei 22 de ani de activitate, experienţa profesională şi calitătile pe care le am mă recomandă pentru ocuparea acestei funcţii”.

Potrivit calendarului stabilit de Secția pentru procurori, miercuri, avizul consultativ va fi transmis Ministerului Justiției, care va trimite propunerea la Palatul Cotroceni, urmând ca președintele Klaus Iohannis să decidă dacă Felix Bănilă va fi noul șef al DIICOT.

Ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a transmis, în 14 mai, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) propunerea de numire a lui Oliver-Felix Bănilă în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

„În urma desfăşurării procedurii de selecţie a procurorilor, în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care a avut loc în data de 11 mai 2018, la sediul Ministerului Justiţiei, vă aducem la cunoştinţă faptul că ministrul Justiţiei, prof. univ. dr. Tudorel Toader, a transmis Consiliului Superior al Magistraturii propunerea de numire a domnului Oliver-Felix Bănilă în vederea obţinerii avizului consultativ. Ulterior, propunerea va fi înaintată preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis”, se arăta în comunicatul MJ.

Mandatul lui Daniel Horodniceanu la șefia DIICOT s-a încheiat pe 19 mai, acesta fiind delegat la conducerea instituţiei încă şase luni.

Andrei Tudor