7.7 C
București
joi, 29 februarie 2024 - 4:11
No menu items!

Federația Română de Rugby, parteneriat cu Prefectura București pentru combaterea consumului de droguri

spot_img

Federația Română de Rugby va demara, în parteneriat cu instituția Prefectului Municipiului București, o campanie de descurajare a consumului de droguri, care se va adresa elevilor înscriși la școlile din Capitală. 

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, și Rareș Hopincă, prefectul Bucureștiului, au semnat joi un parteneriat pentru o campanie comună de combatere a consumului de droguri în rândul tinerilor. 

Jucătorii de rugby au început campania în rolul de „profesori” de sport pentru elevii Colegiului Național Biingv „George Coșbuc”. 

”Stejarii” le-au vorbit tinerilor despre importanța mișcării și mai ales a sportului efectuat într-un cadru organizat. 

De asemenea, în cadrul unor ateliere separate, jucătorii de rugby i-au iniţiat pe copii în tainele acestui sport și le-au arătat tinerilor câteva manevre de joc. 

Astăzi placăm drogurile. Cred că este ceva normal, poate un pic inedit pentru ceea ce înseamnă acest proiect comun. Este un proiect frumos, Prefectură – Federaţia Română de Rugby, pentru că trebuie să ne implicăm în această luptă contra drogurilor, iar eu cred că mişcarea, sportul, valorile pe care le promovăm cu siguranţă vor aduce copii mai curaţi, mai bine informaţi şi copii care să stea departe de această problemă care înseamnă drogurile”, a spus Alin Petrache, președintele FRR. 

La rândul său, Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, a declarat: Nu doar semnăm un parteneriat, ci este şi un proiect cu foarte mult sens. Ne unim eforturile pentru a lupta împotriva drogurilor, ‘We TACKLE the DRUGS’, placăm drogurile împreună. Mulţumesc foarte mult pentru implicare lotului naţional de rugby, Federaţiei Române de Rugby şi sunt absolut convins că împreună vor avea impactul dorit în rândurile tinerilor pentru că e necesar să le amintim că sportul este cel mai bun refugiu. Atâta timp cât un copil se apucă de sport stă departe de un anturaj rău, stă departe de toate provocările unei lumi mai nesigure”. 

Elena Cristea