10.7 C
București
duminică, 11 aprilie 2021 - 23:47

Federația Română de Ciclism a cumpărat consumabile cu banii pentru deplasarea în SUA

Percheziții la Federația Română de Ciclism, într-un dosar care vizează cum s-au cheltuit banii alocați pentru deplasarea lotului național la Campionatul Mondial din SUA

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov pentru combaterea evaziunii fiscale şi contrafacerii de produse

Poliția Capitalei a făcut trei percheziţii, una dintre acestea la sediul Federaţiei Române de Ciclism, în urma cărora şapte persoane au fost ridicate şi duse la audieri. Printre persoanele vizate se află și președintele și secretarul Federației, care ar fi suspectați de abuz în serviciu, fals și uz de fals.

Poliţiştii bănuiesc că reprezentanţii Federației au cheltuit banii alocaţi de Ministerul Tineretului şi Sportului pentru deplasarea şi cazarea sportivilor pentru achiziţionarea unor bunuri, consumabile la suprapreţ. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul adus statului ar fi estimat la 650.000 de lei.

Concret, s-au alocat 100.000 de euro pentru deplasarea în SUA, deși niciun sportiv român nu a participat la această competiție. Cu banii alocați s-au cumpărat rechizite, detergenți, hârtie igienică și alte produse, spun polițiștii. Bunurile au fost luate de la 27 de societăți care nu ar fi înregistrat tranzacţiile în contabilitate, administratorii acestor firme fiind cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Poliţia Română a anunţat, într-un comunicat de presă, că la sediul unei persoane juridice de drept privat din domeniul sportiv şi la alte 27 de societăţi comerciale au loc mai multe activităţi procedurale, în cadrul unui dosar penal de abuz în serviciu şi delapidare.

Potrivit Poliţiei Române, din anchetă au rezultat indicii că reprezentanţii structurii sportive ar fi înregistrat în contabilitate numeroase facturi fiscale provenind de la firme de tip “fantomă”, pentru achiziţionarea de bunuri sau servicii.

Operaţiunile comerciale se presupune că erau fictive, în scopul însuşirii în interes personal a banilor. De asemenea, există suspiciuni că importante sume de bani alocate de administraţia publică centrală pentru participarea la diverse evenimente sportive sau acordarea de premii ar fi fost cheltuite în alte scopuri, fiind virate către conturile proprii ale persoanelor cu funcţii de conducere din cadrul structurii sportive.

comunicat IGPR

S.M.