14.7 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 2:55

Federația Agrostar cere contracte colective de muncă în agricultură înainte de reducerea TVA

spot_img

Sindicaliștii se plâng de faptul că patronatele au posibilitatea de a face abuzuri

agricultura

Federația Agrostar solicită public semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale, înainte de reducerea TVA la produsele alimentare la 5%.

Niculae Ștefan, președintele Agrostar, a afirmat că aceste contracte ar asigura stabilitatea locurilor de muncă, îmbunătățirea condițiilor de lucru, combaterea muncii la negru și a evaziunii fiscale.

”Avertizăm patronatele din domeniu că reducerea taxei pe valoarea adăugată la produsele alimentare la 5% trebuie precedată de semnarea contractului colectiv de muncă la nivel de ramură și a celui la nivel de societăți comerciale”, a declarat Ștefan.

Acesta susține că lipsa unor astfel de contracte face ca forța de muncă din acest sector să fie vulnerabilă și ”la mâna patronilor”. Sindicatul susține că problemele salariaților ar trebui să fie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social, în acord cu legislația europeană.

Federația Agrostar are peste 50.000 de membri care își desfășoară activitatea în domeniile vegetal, zootehnie, legumicultură sau pomicultură.

 V.B.