14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 6:13
No menu items!

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor va ataca legea adopţiei animalelor la Curtea de Justiție UE

spot_img

Federaţia Naţională pentru Protecţia Animalelor (FNPA) intenționează să atace la Curtea de Justiţie a UE (CJUE) Legea nr. 258/2013 și propune sterilizarea în masă a maidanezilor, programe educaţionale în şcoli şi de responsabilizare a posesorilor de animale, pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Legea nr. 258/2013 (pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001 privind câinii fără stăpân) a fost adoptată de Camera Deputaţilor în 10 septembrie şi stabileşte un termen de 14 zile lucrătoare în care câinii sunt ţinuţi în adăposturi, iar dacă nu sunt revendicaţi sau adoptaţi, pot fi eutanasiaţi.

„Propunem un program de sterilizare în masă, de identificare şi adopţie a câinilor fără stăpân, dar şi programe educaţionale în şcoli şi de conştientizare pentru actualii deţinători de animale faţă de responsabilităţie pe care le au, pentru că noi considerăm aceste lucruri ca fiind singurele soluţii de rezolvare reală şi civilizată a problemei câinilor comunitari”, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA), Carmen Arsene.

La conferinţa FNPA a fost prezentă şi prinţesa Maja de Hohenzollern, activistă pentru apărarea drepturilor animalelor, care, în 12 septembrie, a adresat o scrisoare de protest judecătorilor Curţii Constituţionale, preşedintelui Traian Băsescu şi prim-ministrului Victor Ponta.

De asemenea, la conferința de marţi au mai fost prezenţi şi reprezentanţi ai Vier Photen, avocata Paula Iacob și un reprezentant al medicilor veterinari, care se opun eutanasierii câinilor fără stăpân.

D.M.