Federaţia Asociaţiilor de Părinţi face apel la toţi părinţii să denunţe colecta de bani în şcoli

elevi

 

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar (FNAP-IP) cere demascarea practicilor privind colecta de bani din şcoli şi promite ca va păstra confidenţialitatea privind identitatea părinţilor care sesizează situaţii de acest fel, transmite Mediafax.

“Facem apel la toţi părinţii, indiferent dacă sunt sau nu în asociaţia noastră, să nu mai tolereze aceste practici privind colecta de bani pentru cadouri. Este timpul să oprim acest fenomen, care ia amploare de la an la an. De aceea, rog orice părinte care va fi obligat să dea bani la şcoală să ne anunţe. Promitem confidenţialitate legat de numele respectivului părinte, iar noi, Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi – Învăţământ Preuniversitar, vom sesiza Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, dar nu vom expune părinţii sau copiii la posibile presiuni”, a declarat preşedintele FNAP-IP, Mihaela Gună.

Întrebată dacă are cunoştinţă despre faptul că mama unui elev de la Şcoala nr. 10 din Capitală, care a filmat o învăţătoare care cerea bani pentru cadouri de sărbători, a fost exclusă din comitetul de părinţi, după cum s-a vehiculat în mediul online, Gună a spus că nu ştie, dar se va interesa despre această situaţie.

“Noi suţinem acţiunile părinţilor, iar dacă mămica respectivă a fost exclusă din comitetul de părinţi sau dintr-o organizaţie de părinţi o rugăm să ne anunţe şi vom analiza situaţia. Revin cu apelul către părinţi să nu ezite a ne sesiza orice neregulă din şcoală şi o felicităm pe acea mamă care a avut curajul să demaşte situaţia de la Şcoala 10”, a spus Gună.

Un apel similar a fost făcut şi de către inspectorul general al Inspectoratului Şolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Constantin Trăistaru care a cerut părinţilor să sesizeze orice solicitare de bani pentru cadouri sau alte nereguli întâlnite în şcolile Capitalei.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti s-a autosesizat, la sfârşitul anului trecut, în cazul unei învăţătoare de la Şcoala nr. 10, care ar fi cerut părinţilor bani pentru cadourile ce urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii.

Potrivit discuţiei dintre învăţătoare şi părinţi, surprinsă în înregistrarea video postată pe YouTube, cadrul didactic le reproşează părinţilor că nu au strâns suficienţi bani de cadouri: “Astea-s cadourile voastre? Am sunat. Mai vine ceva, nu mai vine. Atât vă reprezintă? Nu sunteţi cartofi, nu sunteţi oi să vă învăţ!”.

Lucian Mera

NICIUN COMENTARIU