2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 12:17
No menu items!

FBI s-a declarat învins de jihadiști

spot_img

Directorul FBI, James Comey le-a spus senatorilor americani nu pot sparge sistemul de criptare folosit de simpatizanții ISIS.

Audiat în cadrul Comisiei pentru Siguranță Națională, directorul FBI a explicat că zeci de persoane din SUA mențin contacte secrete pe internet cu membrii grupării jihadiste, dar în momentul în care încearcă să le intercepteze, specialiștii FBI se lovesc de programul de criptare, care nu le permite monitorizarea discuțiilor.

James Comey a precizat că atunci când Statul Islamic identifică pe rețelele de socializare pe cineva care ar putea simpatiza cu această grupare, îi transmite un program de criptare care face imposibilă interceptarea ulterioară a comunicațiilor. Imediat ce o astfel de persoană este identificată, ea dispare din rețea datorită respectivului program de criptare, a explicat directorul FBI, care susține însă că Departementul Justiției discută cu societățile din domeniul IT pentru a găsi o modalitate tehnică de a accesa aceste comunicații.

La rândul său, directorul Centrului Național Antiterorist din SUA, Nicholas Rasmussen, a declarat că aproximativ 28.000 de persoane au călătorit în ultimii trei ani în zonele controlate de SI, dintre care 5.000 de occidentali, iar în rândul acestora din urmă sunt circa 250 de americani.