4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 5:38
No menu items!

FBI a arestat un bărbat suspectat că ar fi trimis un plic cu otravă preşedintelui Obama

spot_img

FBI a arestat un bărbat suspectat că ar fi trimis un plic cu otravă preşedintelui Obama

Poliţia americană a arestat miercuri un suspect din Mississippi, care ar fi la originea unei scrisori conţinând otravă ce i-a fost trimisă preşedintelui Barack Obama, a anunţat Departamentul Justiţiei, citat de AFP.

“Astăzi /miercuri/, în jurul orelor 17.15 (22.15 GMT) agenţi ai FBI l-au arestat pe Paul Kevin Curtis, un individ suspectat că se află la originea trimiterii a trei scrisori conţinând o substanţă granulară ce a fost testată pozitivă la ricină”, a precizat Departamentul american al Justiţiei.

Paul Kevin Curtis a fost arestat la domiciliul său din Corinth, Mississippi, a declarat FBI.

Alte scrisori asemănătoare au fost trimise senatorului republican de Mississippi Roger Wicker, dar și unui reprezentant al justiţiei din statul Mississippi.

Scrisoarea destinată lui Obama a fost primită marţi la centrul de triere poştală al Casei Albe, situat în afara complexului prezidenţial, şi plasat în carantină de agenţii Secret Service, poliţia de elită care îl protejează pe şeful statului, după punerea în evidenţă a unei ‘substanţe suspecte’, înainte ca Biroului Federal de Investigaţii (FBI) să confirme, în urma analizelor preliminare, că este vorba despre ricină.

Atât FBI cât şi Casa Albă au dezminţit speculaţiile conform cărora scrisorile ar avea vreo legătură cu exploziile de la maratonul din Boston.

Ricina este o otravă letală care poate afecta persoanele care inhalează, înghit sau ating substanţa, provocând simptome ca febră, tuse, transpiraţie excesivă şi acumulare de lichid în plămâni. Moartea victimei poate surveni în 36 – 72 de ore în cazul în care substanţa este ingerată.

C.I.