8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 3:24

Fată de 17 ani, în comă după ce a fost lovită de tencuială căzută de pe un bloc UPDATE

spot_img

Incidentul s-a petrecut în timp ce adolescenta mergea pe trotuar, spre școală, împreună cu mai mulți colegi

ambulanta

O fată, în vârstă de 17 ani, din municipiul Botoşani, a ajuns în comă la spital, marţi dimineaţă, după ce a fost lovită în cap de tencuiala căzută de pe un balcon de la etajul opt al unui bloc. Incidentul s-a petrecut în timp ce tânăra mergea pe trotuar, spre şcoală, împreună cu mai multe colege.

Adolescenta, elevă la Colegiul Naţional “A.T. Laurian”, a fost lovită în cap de o bucată de tencuială căzută de pe faţada unui bloc. Martorii au sunat la numărul unic de urgență 112, iar la faţa locului a ajuns o ambulanţă care a transportat-o pe tânără la Spitalul Judeţean.

Potrivit medicilor de la Unitatea de Primiri Urgenţe, fata este în comă, având fracturi de craniu, iar cadrele medicale au decis transportarea acesteia, cu o ambulanţă, la Clinica de Neurochirurgie din Iaşi.

“Ea a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral acut deschis, plagă fronto-parietală dreaptă, comă gradul 1-2. A fost transferată cu ambulanţa​ la Spitalul Clinic de Urgenţă «Sfânta Maria» din Iaşi”, a declarat medicul Cătălin Mihailiuc de la Unitatea de Primiri Urgenţe ​​a Secţiei de ​Pediatrie ​din cadrul Spitalului Judeţean Botoşani.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani a început o anchetă în acest caz, pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească dacă vinovat de producerea incidentului este asociaţia de proprietari sau unul dintre proprietarii apartamentelor din blocul de pe care s-a desprins tencuiala.​

D.M.