1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 11:00
No menu items!

Farmacia naturii: ROȘIA

spot_img

Farmacia naturii: ROȘIA

Roșia este un adevărat aliment-medicament prin bogăția de nutrienți pe care îi conține.

Fibrele, oligoelementele și vitaminele sunt câțiva dintre componenții roșiei, care o recomandă în consumul zilnic. Însă elementul care îi conferă o valoare deosebită este licopenul, pigmentul ce îi dă culoarea roșie. Dintre toți carotenoizii, licopenul are cea mai mare putere antioxidantă, protejându-ne celulele de distrugerile provocate de radicalii liberi, molecule implicate în apariția bolilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer și a afecțiunilor care apar odată cu îmbătrânirea, precum osteoporoza.

Potrivit studiilor, persoanele care consumă frecvent roșii au un risc mai mic de a face cancer, mai ales de plămâni și de stomac. De asemenea, cercetările au arătat că licopenul este implicat și în scăderea incidenței cancerului de pancreas, prostată, colo-rectal, esofagian, oral, de sân și de col.

Tomatele sunt recomandate și în prevenirea și combaterea bolilor cardiovasculare, diabetului, afecțiunilor vasculare, oculare (cataractă), reumatism, calculi renali, infecții urinare și în tranzitul intestinal lent.

 R.M.