13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 0:41
No menu items!

Fără permise de conducere, la început de an. Motociliști vitezomani și șoferi drogați, prinși de poliție

spot_img

În primele zile ale noului an, polițiștii au prins motocicliști și șoferi care au încălcat legea. Polițiștii Biroului Rutier au oprit, duminică, participanți la trafic, care circulau cu viteze nepermise în localități, iar alții conduceau sub influența drogurilor.

Pe DN2, un motociclist care circula cu 178 km/h, în localitate și alți trei șoferi care conduceau sub influența substanțelor interzise, au fost opriți de poliție.

Polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat, duminică, pe DN2, în localitatea Traian, un tânăr de 23 de ani, din Gherăiești, care conducea o motocicletă cu 178 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Tânărul în cauză nu s-a conformat semnalelor luminoase și acustice ale polițiștilor, și și-a  continuat deplasarea, fiind urmărit de echipajul de poliţie.

Acesta rula cu o viteză de 104 km/h, fără a ține mâinile pe ghidon.

Întrucât conduita rutieră a motociclistului constituia un pericol pentru ceilalți participanți la trafic, polițiștii rutieri au blocat înaintarea acestuia la intrarea în municipiul Roman, folosind mai multe autospeciale.

Persoana în cauză a fost sancționată cu amendă, în valoare de 1.305 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, pentru 90 de zile, ca măsură complementară.

Tot duminică, în jurul orei 10.30, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat, pe Drumul Național 2, doi conducători auto, în vârstă de 32 și 33 de ani, ambii din județul Dolj, care conduceau cu 138 km/h, respectiv 128 km/h, pe un sector de drum cu limita de 50 de km/h.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul drugtest, iar rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, în ambele cazuri.