21 C
București
marți, 15 iunie 2021 - 19:40

Fără mască la birou pentru persoanele vaccinate și nu numai. Care sunt categoriile exceptate

spot_img

Vaccinații mai câștigă un drept. Obligația de a purta mască în birouri a fost eliminată în cazul în care tot personalul este imunizat.

Data de 15 mai vine și cu alte măsuri de relaxare pentru persoanele imunizate. Astfel, înt-un ordin comun, al Ministerului de Interne și al Ministerului Sănătății, au fost introduse o serie de excepții de la obligativitatea purtării măștii, “în funcție de evaluarea riscului, efectuată de medicul de medicina muncii al unității”.

Astfel, angajații dintr-o companie nu mai sunt nevoiți să poarte mască dacă tot personalul este vaccinat și au trecut 10 zile de la schema completă de imunizare.

De asemenea, nu poartă mască angajatul care este singur în birou sau dacă suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare.

Și cei care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc), prezentatorii TV și invitații acestora, cu respectarea distanței de 3 metri, scapă de mască.

Totodată, rămâne valabilă scutirea de la purtarea măștii a copiilor mai mici de 5 ani.

Sursa Foto: Wikimedia Commons

Fără mască în aer liber și fără restricții de circulație pe timp de noapte. Măsurile de relaxare a restricțiilor COVID-19 vor continua și după 1 iunie