16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 6:37
No menu items!

Fără centrale de apartament în blocurile noi. Ce propune Ministerul Mediului

spot_img

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat, vineri, că ministerul pe care îl conduce pregătește un set de măsuri prin care se va interzice instalarea centralelor termice de apartament în blocurile care se construiesc acum, soluția fiind instalarea unei centrale comune sau conectarea la rețelele de încălzire ale orașelor.

Tanczos Barna a transmis că atât ministerul, cât și UAT-urile și cetățenii trebuie să facă eforturi pentru un aer mai curat, iar odată cu venirea frigului, poluarea aerului pune în pericol sănătatea din ce în ce mai mult.

“Din aceste considerente, pregătim la minister un set de măsuri care conține printre altele și interdicția de a instala centrale termice proprii în blocurile care se construiesc acum. Aceste locuințe noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor, care trebuie să fie modernizate pe baza unui plan de acțiune. Doar astfel putem reduce semnificativ emisiile clădirilor”, a scris ministrul Mediului pe Facebook.

                                                                                                                   Adina Silav