19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:21
No menu items!

Fapt de o gravitate extremă: Nouă polițiști din Capitală sunt acuzați că au răpit și torturat doi bărbați. Update: Patru polițiști au fost reținuți

spot_img

UPDATE: Patru dintre polițiștii audiați, miercuri, mai multe ore la Parchet, au fost reținuți sub acuzația de răpire și tortură, transmite Antena 3. Ei vor fi prezentați instanței, în această seară, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cei patru oameni ai legii activează la Secția 16 din Capitală.

Știrea inițială:

Cei nouă polițiști acuzați au fost audiați miercuri, iar în urmă cu puțin timp au fost aduși la Parchetul de pe lângă Tribunalul București. Surse apropiate anchetei spun că este posibil ca oamenii legii să fie reținuți pentru 24 de ore iar, mai apoi, prezentați în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, relatează Antena 3.

Este vorba despre un dosar deschis în luna august 2020, în urma unei sesizări făcute de ofițerii DGA. La baza este o plângere făcută de doi bărbați din București Mihai Ionuţ Gheorghe și Teodor Nicolae Gheorghe care au relatat fapte extrem de grave săvârșite de mai mulți polițiști.

Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, au povestit încă din luna august jurnaliștilor Antena 3 că se aflau pe stradă în Sectorul 4 al Capitalei şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană.

Ei nu aveau mască de protecţie şi poliţiştii le-au atras atenţia. De aici a pornit o ceartă între părţile implicate. La un moment dat, Mihai a fost băgat într-o maşină, iar Teodor în alta.

Teodor a fost lăsat pe o stradă din Ferentari, iar Mihai a fost dus pe un câmp din apropierea comunei Jilava. El a povestit în plângerea sa că acolo a fost bătut cu bastonul la tălpile goale.

Mai mult, se pare că un agent ar fi urinat pe el la finalul torturii. După ce a fost abandonat de poliţişti, el ar fi plecat şchiopătând spre oraş. A luat legătura cu prietenul său şi a doua zi a sunat la Poliţie. Au venit poliţiştii de la Secţia 16, la care lucrau chiar unii dintre agresori.

Miercuri dimineață au fost percheziționate birourile polițiștilor vizați de la Secția 16. Ei au fost aduși la Parchetul Capitalei unde sunt audiați de procurori.